Handleiding: Verticale PVC Lamellen Schoonmaken

Hierbij een paar handige huishoudtips om uw huidige lamellen schoon te maken. Lijken uw lamellen echter niet meer schoon te worden, dan kunt u altijd even een kijkje nemen op onze website, of natuurlijk even langskomen in de showroom.
Klik op deze link om onze PVC lamellen te bekijken.
Of klik op deze link om ons aanbod aan stoffen lamellen te bekijken, en klik op deze link om naar onze stoffen lamellen met een extra werkje te bekijken.
Klik op deze link om onze losse lamellenrails te bekijken.

Stap 1: Verzamel benodigdheden

Zorg ervoor dat je de volgende benodigdheden bij de hand hebt voordat je begint met het reinigen van je verticale PVC lamellen:

  • Stofzuiger of kruimeldief met borstelopzetstuk
  • Microvezeldoek of een Melamine Powerspons
  • Emmer met lauw water
  • Mild reinigingsmiddel (optioneel)
  • Eventueel een ladder (afhankelijk van de hoogte van je lamellen)

Stap 2: Stofzuigen

Gebruik het kleine borstelopzetstuk van de stofzuiger om voorzichtig stof en vuil van de PVC lamellen te verwijderen. Begin bovenaan en werk naar beneden, zodat eventueel los vuil naar beneden valt en later gemakkelijk kan worden weggeveegd.

Stap 3: Reinigen

Dompel de microvezeldoek of Melamine Powerspons in het lauwe water. Maar zorg dat het water niet te heet is, anders kunnen de lamellen vervormen. Wring de doek of powerspons goed uit, zodat deze vochtig maar niet druipend nat is.

Stap 4: Veeg de lamellen af

Veeg elke lamel voorzichtig af met de vochtige doek of powerspons. Begin bovenaan en werk naar beneden. Zorg ervoor dat je gelijkmatige druk uitoefent en vermijd te veel water, omdat dit vlekken kan veroorzaken.

Stap 5: Droogmaken

Laat de lamellen aan de lucht drogen of gebruik een schone, droge doek om overtollig water te verwijderen. Zorg ervoor dat de lamellen volledig droog zijn voordat je ze weer in gebruik neemt om waterschade te voorkomen.

Optionele stap:

Als de lamellen nog steeds vuil zijn na het reinigen met water, kun je een mild reinigingsmiddel gebruiken zoals afwasmiddel gemengd met water. Breng dit aan op de lamellen met een spons, veeg ze af en spoel ze vervolgens af met schoon water voordat je ze droogt.

Met deze eenvoudige stappen en de juiste benodigdheden kun je je verticale PVC lamellen gemakkelijk schoonmaken en hun frisse uitstraling behouden.

Geplaatst in Algemeen, Lamellen